Софтуер за контрол на работното време и достъпа - Vaios

Софтуер за контрол на работното време и достъпа

Системата за контрол на достъп и работно време е изключително лесна за инсталиране. След монтаж на устройствата е достатъчно само да имате връзка с интернет. Благодарение на web базираната ѝ структура, можете да следите и променяте системата директно през интернет браузър. Благодарение на модулния принцип системата позволява работа в малки обекти и надграждане до огромни комплекси, бизнес сгради и центрове, обществени институции,  спортни зали и комплексиболници, музеи, държавни институции  и други. Системата е базирана на наш хардуер и на наш софтуер за контрол на работното време и достъпа, който е с фреймуърк (Framework) „Centryl“. Тя дава възможност за контрол на достъп до обекта, както и мониторинг и проследяване на динамиката на движението на хора в него и извън него. Надградена е с web достъп, което позволява контрол от всяка точка с достъп до интернет.

Този софтуер за контрол на работното време и достъпа, разработен от нас е с подсигурена защита на две нива:

Предимства на Web-базирания софтуер за контрол на работното време

Този софтуер за контрол на работното време и достъпа ви позволява:

 • Да конфигурирате контролери;
 • Да съхранявате информация за картодържатели;
 • Да създавате отчети за присъствието на служители в офиса по време на работното време;
 • Мониторинг и контрол през компютър и смарт устройство – достъп от всяка точка с интернет;
 • Предоставяне на достъп на нов посетител дистанционно, без необходимост от физическо присъствие на обекта;
 • Дистанционно ограничаване или спиране на достъп на конкретни потребители, както и спиране на достъпа до обекта изцяло;
 • Създаване на групи от потребители и улеснен контрол на достъп за тях.

Достъп до системата

Web-базираната платформа на софтуера за контрол на работното време и достъпа е много удобна за управление на офиса и бизнеса ви. Достъпът до платформата се осъществява като напишете домейна /който е уникален за всяка система/в адресната лента. След това в админ панела, който виждате на снимката, въвеждате и потребителското си  име и парола за влизане във вашия акаунт. Всеки служител може да разполага със свой акаунт/потребителски профил/, като според различното ниво в йерархията на бизнеса да има достъп и контрол върху различни възможности, предоставяни от системата.

Още с първия поглед върху интерфейса на VAiOS ACW, всеки може лесно да се ориентира, за какво е предназначен този софтуер и как би могъл да го използва. Именно това беше едно от първите неща, на които заложихме при разработването и изграждането на системата. Да бъде лесна и удобна за използване от потребителите. На показната снимка може да видите как изглежда акаунт с пълни права.

софтуер за контрол на работното време

Потребители в софтуерът за контрол на работното време 

Прегледът на менютата и възможностите на VAiOS ACW софтуер за контрол на работното време и достъп, се намира в модула „Потребители”. Менюто „Потребители”, ви предоставя поглед върху хората, имащи достъп до софтуерната платформа. През менюто може да се проследяват, кои са потребителите на платформата. Също така можете да активирате и деактивирате акаунти. Тоест без да изтривате трайно даден акаунт, имате възможност да преустановявате достъпа на потребителя. Това е изключително удобна опция, когато искате в архив да запазите пълната информация. Например за дейностите обвързани с потребителя, чийто акаунт сте деактивирали вместо изтрили.

От същото меню можете да добавяте и нови акаунти. От бутона „Добави потребител” (горе вдясно). При добавянето на потребители е необходимо да знаете към коя потребителска група ще го причислите, което ще даде конкретния достъп на акаунта на потребителя.

Служители и карти, нива на достъп

Модул „Служители“ има за цел да организира влизането и излизането на хората с достъп към и от обекта. В различните менюта имате възможност да управлявате частично или изцяло достъп до конкретни точки в обекта. Това става като разпределяте хората в групи, за които впоследствие се фиксира и достъпа от модула Access Control/Контрол на достъп/. От това меню можете да позволявате и ограничавате достъп на служителите до определени помещения. Четците няма да позволяват отваряне на вратата при чекиране на нерегистрирана карта или чип. Ако искате да научите как работи и от какво се състои контрола на достъп за входни врати, може да прочетете нашата статия – „Контрол на достъп за входни врати“
От модул „Потребители“ можете да контролирате нивата на достъп в софтуерната платформа. А от модул „Служители“ да управлявате физическия достъп на своите служители на територията на обекта.

софтуер за контрол на работното време

Възможности и управление на софтуер за контрол на работното време и достъп

Освен описаните по-горе, поредицата от менюта на модула, ви дават огромни възможности да обследвате и настройвате всички физически детайли на обекта, отразени в софтуера като например:

 • Разпределение на зоните по помещения;
 • Входно-изходни точки на обекта, отразени в софтуера за контрол на работното време и достъп;
 • Зони на охрана;
 • Графици на достъп;
 • Активност на служителите;
 • Контролирани нива на достъп;
 • Удобство при управлението на персонала;
 • Създаване и проследяване на отработеното време – Форма 76
 • Посетители в обекта;
 • Входовете за обекта;
 • Възможност за програмиране на дистанционни;
 • Присъствена форма 76;
 • IPS защита – Smart сигурност възможно през панела;
 • Наблюдение на хората в рамките на обекта;
 • Разпределяне на зоните за охрана;
 • Управление на датчиците през системата;

Освен всичко това, модулът на VAiOS включва настройките на хардуерното обезпечение на системата. През отделните менюта на модула имате възможност да програмирате, именувате  и диференцирате според различни показатели, отделните контролери, релета, четци, сензори и другите крайни устройства в системата. Можете и сами да проследите в реално време абсолютно всичко. През менюто Real-Time Monitoring/Следене в реално време/, имате възможност да проследявате на софтуерно ниво, всяка отделна дейност изпълнявана от системата.

А ако искате да научите повече за съвременните системи за контрол на достъп и работно време, прочетете нашата статия- Необходимост ли са съвременните системи за контрол на достъп и работно време?