Система за контрол на достъпа-предимства и приложение - Vaios

Система за контрол на достъпа-предимства и приложение

Система за контрол на достъпа и работното време е все по-неразделна част от модерния бизнес и дом. В тази статия ще разкажем за предимствата, ефективността и проложението на системата за контрол на достъпа. Надяваме се да ви е от полза при избора на най-подходящата система за вашите нужди.

Основните предимства на такава система за контрол на достъпа е по-голямо удобство и максимална защита и сигурност. Често се комбинира с контрол на работното време. Всъщност разликата обикновено е в софтуерната добавка за следене на работно време. Като техника основното е, че контролираният достъп може да бъде едностранен – само за вход или само изход. Докато за да сработи контролът на работното време е нужно да имаме входна (начало на работния ден) и изходна (край на работния ден) точка.

заключващи механизми

 

Кога  е необходимо да инсталираме система за контрол на достъпа?

Често срещаме нужда от система за контрол на доспъпа на входа на жилището си. В частния дом системата за контрол улеснява отключването и заключването. Много по-удобни са от класическите ключове и резета. Ако за заключващ механизъм използваме брава болт например, нежеланото проникване в домът ни става много трудно. Чрез онлайн системите, които произвеждаме (Серията Cranky), можем да отворим вратата си дистанционно – през мобилно устройство. Друг плюс е възможността да дадем достъп на някой до жилището си от разстояние, като използваме браузър и web базираният софтуер. Ако давате жилището или имотът си под наем няма да е нужно да сменяте всеки път ключалките или да изпитвате затруднения при получаване обратно владеенето на собствеността си. Просто от акаунта променяте данните за достъп и целият контрол е във вашите ръце. Ще имаме отделна статия за онлайн системите за контрол.

Защо е изгодно да инсталирате система за контрол на достъпа?

Друго често срещано приложение на  системата за контрол на доспъпа е на входовете на кооперациите. Тя позволява изключително лесно да се управлява достъпът на големи групи от хора. Ако се сумира цената на всички ключове на живущите ще  установите, че системата с чипове или карти е много по-евтина. Друга страна е удобството при загуба на чип или необходимостта от добавяне на такъв. Всичко става за минути и не е нужно да се търси ключар или да се сменя бравата. Благодарение на модерните технологии на капсулиране и сертифицирани материали, които използваме, ние произведохме четци и устройства, които издържат на променливи метеорологични условия.

Контролирането на входа и асансьора е често срещано действие за справяне с некоректни съседи. Почти няма кооперация в България, в която събирането на входните такси да не е проблем. Чрез Lan връзка или през интернет може да бъде ограничен достъпа на некоректните платци.

Контрол на трудовата дисциплина

Ако сте собственик на бизнес, можете да използвате системата за контрол на достъпа и работно време. Така ще контролирате кога и колко работят служителите ви. Също така можете да дадете временен достъп на доставчици и партньори. В големите предприятия и бизнес центровете системата за контрол на достъпа спомага за по-голямо ниво на сигурност.

Трудно се контролират големи групи хора, служители и посетители. Благодарение на модулната ни система, сградата може да се раздели на определени сектори и групи хора да имат достъп до тях. Системата за контрол на достъпа дава възможност за разделяне на смени, даване на временен достъп, както и отчитане на работно време в определените сектори. Ако служителите от производството и склада имат своите определени работни секции, то тяхното работно време се отчита от системата само когато са в тези части на предприятието.

бизнес автоматизация

Общо взето системата за контрол на достъпа и работното време има широко приложение – от вилата, дома, магазина, работното място до големи бизнес центрове, търговски комплекси или предприятия. Можете да се свържете с нас и да обсъдим какво е най-правилното и удобно приложение на системата за контрол на достъпа и работното време за вашия конкретен случай.

Очаквайте публикуването на другите части от „Ръководство за системи за контрол на достъпа и работно време“

4 коментара

 1. Станислав каза:

  много полезна информация

  1. Жоро каза:

   Много добра статия. След прочита веднага се обърнах към тях за изграждането на контрол на достъп

 2. Никила каза:

  Контрол на достъп със система за рязплащане ми изградиха. Много съм доволен

 3. Бойко каза:

  Системата се управлява от браузер и през телефон много съм доволен, имам и контрол на работно време към нея

Остави Коментар

Имате нужда от помощ?