Контрол на достъп за входни врати - Vaios

Контрол на достъп за входни врати

Контрол на достъп за входни врати е актуална  тема за тези, които искат да ограничат свободния достъп на непознати лица до определено място или информация. За пореден път сменяте бравата на входната врата, но това не пречи на куп непознати да си влизат необезпокоявано? Искате ли да контролирате кой влиза и излиза във входа ви, в офиса, в бизнес сградата на компанията ви?
В тази статия ще говорим за контрол на достъп за входни врати. Тези системи за сигурност станаха все по-необходимо и търсено удобство, независимо дали  става дума за жилищни сгради, работни помещения, офиси, бизнес и административни сгради, производствени площи и т.н.

контрол на достъп за входни врати

С бързия напредък на технологиите системите за контрол на достъп за входни врати се превърнаха в неразделна част от ежедневието ни и са широко използвани. Инсталирането на контрол на достъпа за входни  врати ще ви позволи да контролирате достъпа до всяко едно място дори от разстояние – да следи за влизането на посетителите, за да се гарантира безопасността на хората и имуществото в сградите.

Как работи и от какво се състои контрола на достъп за входни врати?

Системите за контрол на достъп за входни врати се състоят от четец, контролер и софтуер за контрол на достъпа до вратата. Четецът за врати може да използва ПИН, безконтактни аксесоари за контрол на достъп – карти, чип, гривна или Bluetooth връзка от смартфон. Всички тези неща играят ролята на удостоверение за самоличност и се използват от четеца, за да идентифицира човека, който би искал да отвори вратата.

Софтуерът се използва за управление на системата за контрол на достъп за входни врати. Той ви помага да въведете всички хора, които ще използват системата и идентификационните данни, които ще използват. Той също така контролира къде, кога и кой може да влезе през определени врати. Софтуерът поддържа базата данни на всички регистрирани потребители. Той позволява добавянето на нови членове, изтриване или редактиране.

Софтуерът свързва дадено лице с въведените идентификационни данни. Всеки човек получава такива идентификационни данни, а идентификационният номер на картата, чипа, гривната се въвежда ръчно или автоматично чрез сканиране на идентификационните данни. Много системи ви позволяват да включите снимка на потребителя, така че да е лесно да се потвърди, че този човек има пълномощия. Това е полезно, когато системата е интегрирана със система за видеонаблюдение.

Системите за контрол на достъп за входни врати ви позволяват да определите времето и деня, в които човек може да влезе. Както и вратите, входовете, помещенията, които може да се използват. Някои системи за контрол на достъп до вратите имат устройство за управление с вграден четец. Това изключва окабеляването и прави инсталирането много по-лесно.

Инсталирането на контрол на достъпа за входни  врати ще ви позволи да контролирате достъпа до всяко едно място дори от разстояние – да следи за влизането на посетителите, за да се гарантира безопасността на хората и имуществото в сградите.

Терминал за контрол на достъп за входни врати VAiOS KA1

Такъв е произвежданият от нас  самостоятелен терминал VAiOS Franky KA1. Той  представлява самостоятелен контролер и четец за контрол на достъпа за входни врати в едно. Благодарение на вградения си четец е подходящ за контролиране и управление на една врата едностранно, както и на асансьорни уредби. Инсталирането му и въвеждането в експлоатация е изключително лесно, като е нужно единствено да се осигури захранване и подходящ заключващ механизъм.

Най-често намира приложение за контролиране на входове и помещения, където няма нужда от по-сложни автоматизирани процеси. VAiOS Franky KA1 работи с аксесоари за контрол на достъп- карти,чипове, гривни. Също така с всички видове заключващи механизми за контрол на достъпа за входни врати. За повече информация разгледайте нашата статия-Видове заключващи механизми.
Терминала за контрол на достъп за входни врати VAiOS KA1  е изключително добро решение за контрол на достъп за входни врати на много добра цена. Той е многофункционален и ви осигурява сигурност и спокойствие. Със системите на VAiOS се избягва ключа, който в днешно време вече не е никаква пречка за крадците.

контрол на достъп за входни врати

Предимства на VAiOS Franky KA1 за контрол на достъп за входни врати:

  • Осигурява сигурност на ново по-високо ниво;
  •  Заключва с механизми, които превъзхождат многократно сигурността предоставяна от досегашните брави;
  • Улесняват влизането- едно движение и сме вътре.
  • Осигурява удобство -вече не е необходимо да носим тежка връзка с ключове, достатъчен е един безконтактен ключ (чип, карта или силиконова гривна), която да е ключа ви за всички места;
  • Основното им предимство са допълнителните възможности, включващи ги в автоматизираните системи в дома, офиса, бизнеса или друг вид автоматизация.

Ако искате да научите повече информация за произвежданите от нас четящи устройства може да погледнете тук.

Smart контрол на достъп за входни врати от ново поколение

Най-новите четци за контрол на достъп за входни врати са интелигентни-smart устройства, които се свързват към мрежата и се захранват с помощта на Power over Ethernet (PoE). Те се свързват директно към мрежата  и имат идентификационните кодове на всички упълномощени хора в системата. Те могат да работят, дори ако мрежата на организацията е изключена и софтуерът за централно управление не е достъпен. Те могат да работят сами, докато се осигурява резервно захранване на мрежата, която свързва и захранва (използвайки PoE) всички четци.

Най-новите четци на врати също могат да използват вашия смартфон, за да отворят вратата. Четецът на врата може да се свърже с приложение, което се изпълнява от вашия IOS или Android смартфон и ще бъдете идентифицирани от четеца на вратата.

Модерните системи за контрол на достъп за входни врати, използват софтуер за управление на достъпа, който работи на вашия компютър. В дългогодишната си практика ние от VAiOS сме се сблъсквали с редица проблеми, за които търсехме най -рационалните  решения. Така създадохме web-базирана смарт система за контрол на достъп за входни врати и работно време. Системата работи, както с локален сървър, така и с Cloud (web-) базиран сървър. Такава система може да се контролира през вашия компютър или мобилното приложение на VAiOS на вашия смартфон.

 

Собствената разработка на модулите ни, използва уникален криптиран код, който значително подобрява сигурността. Данните за регистрация се съхраняват в база данни в компютъра. Тази информация се предава по мрежата на всички контролери в мрежата.

Модерните системи за контрол на достъп, могат да се контролират през вашия компютър или смартфон с мобилното приложение на VAiOS от всяко място с достъп до интернет.

Многофункционалния контролер VAiOS WAC4

Така създадохме и многофункционалния  контролер VAiOS WAC4, приложим в много и различни сфери на автоматизацията. Контролер от най-висок клас с възможност за web-комуникация. Съвременният му дизайн и възможности правят този продукт водещ в своята област. Web-комуникацията дава възможност да се осъществява контакт със системата от всяка точка с достъп до интернет. Можете да управлявате контрола на достъп за входни врати от всяко място, включително с мобилното приложение на VAiOS. Възможността да работи и самостоятелно с web-базирания софтуер, прави VAiOS WAC4 още по-широко приложим. А сигурността е подсигурена чрез SSL комуникация (използвана при банковите софтуери), което е защита от най-високо ниво.

контрол на достъп за входни врати

Контролерът може да управлява 4 релета (4 броя четци VAiOS или продуктите в серията). Също така има 4 входове мониторинг на статус или управление на алармени датчици. В комбинация със софтуера, възможностите за автоматизация чрез VAiOS WAC4 контролера стават практически неограничени. Със своите 4 входа за статус VAiOS WAC4 може да автоматизира и превърне в smart версии както СОТ алармени системи, така и други системи в сигурността като пожароизвестяване, пожарогасене, напояване и други.

Собствената разработка на модулите ни, използва уникален криптиран код, който значително подобрява сигурността.

С какво можем да сме ви полезни

Ние от VAiOS можем да проектираме и произведем индивидуални контролери за контрол на достъп за входни врати и работно време спрямо вашите нужди. Ако се колебаете при избора или се нуждаете от консултация и допълнителна информация, не се колебайте да  свържете се с нас. Нашите мениджъри с удоволствие ще Ви посъветват и ще помогнат при избора на най-добрия вариант подходящ за вашия случай. Можете и да ни оставите запитване като натиснете бутона -„Поискай оферта“ на началната ни страница. Опишете ни изискванията си и в рамките на няколко часа ще получите търговско предложение и съвети от нашите експерти. Ако сте доволни от офертата, ние ще изпратим наши квалифицирани специалисти, за да се запознаят със ситуацията на място. Да се съберат необходимите, точни данни и да предоставим окончателната версия на търговското предложение, като вземем предвид характеристиките на обекта Ви.

Ако искате да научите къде намират приложение съвременните системи за контрол на достъп и работно време, какво осигуряват и какви проблеми решават прочетете нашата статия- Необходимост ли са съвременните системи за контрол на достъп и работно време?

Остави Коментар

Имате нужда от помощ?